Gevelreiniging met stralen is de meest voorkomende vorm van gevelreiniging.

Hierbij wordt een mengsel van water en een straalmiddel onder druk tegen de gevel aan gespoten. Door de kracht in combinatie met het straalmiddel, zal ook het meest hardnekkige vuil loslaten van de gevel. In geval van ernstige vervuiling, zoals graffiti, dan raden wij dus aan om de gevelreiniging uit te voeren door middel van stralen.

Gevelreiniging is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw woning of pand. Ten eerste zorgt dit voor een frisse en verzorgde uitstraling, maar ook voor het behoud van uw pand is dit essentieel. Door uw gevel goed te onderhouden en regelmatig te laten reinigen, voorkomt u problemen als vochtschade, vermindert de slijtage en verlengt u de levensduur. Straal- en Gevelreiniging Noord helpt u graag verder met een professionele en grondige gevelreiniging.

Werkwijze soft stralen

Voordat we beginnen met het softstralen van de gevel(s) plakken we eerst alle ramen en deuren af. Op deze manier wordt voorkomen dat het straalmiddel op de kozijnen en het glaswerk terechtkomt. Tevens wordt langs de gevels een zeil neergelegd om het straalmiddel en het vuil, dat van de gevel komt, op te kunnen vangen. Pas als alles goed is afgeplakt, kan het werk beginnen. Het reinigen geschiedt volgens de wettelijk gestelde milieu- en veiligheidsvoorschriften.

Op de grond voor de gevel leggen wij een stuk zeil neer om het vuil en zand zoveel mogelijk op te vangen zodat ook na het reinigen het zand makkelijk op te ruimen is.

Na het softstralen van de gevel spuiten we de gevel schoon. Vervolgens ruimen wij het verwijderde vuil en het straalmiddel op en voeren het voor u af. U heeft nergens omkijken naar.

Ecologisch verantwoord

Ecologisch verantwoorde, zachte straalmiddelen zijn geschikt voor kwetsbare steensoorten en monumenten. Stralen kan met een zeer laag waterverbruik (< 15L/u). Het uitsluiten van chemicaliën maakt dit bijzonder verantwoord en onschadelijk voor mens, dier en milieu.

Softstralen van Straal en gevelreiniging noord betekent:

  • Zorgvuldige vorm van dieptereiniging vanaf 1,5 Bar
  • Gebruik van ecologisch verantwoorde straalmiddelen mogelijk.
  • Geen gebruik van chemicaliën nodig.
  • Laag waterverbruik
  • Onschadelijk voor mens, dier en milieu.
  • Graffiti en verf verwijderen.
  • Stofvrij stralen.
  • Gratis proefvlak is vrijblijvend mogelijk

Er zijn verschillende factoren die de mate van reiniging bepalen. De druk waarmeehet straalmiddel op de gevel terecht komt is daarvan een van de belangrijkste.

Naast de hoeveelheid druk waarmee wordt gespoten is namelijk ook de afstand van de spuitmond tot de gevel bepalend voor de kracht waarmee
het straalmiddel op de gevel terecht komt is daarvan de belangrijkste.

De korrelgrootte, korrelvorm en korrelhardheid van het straalmiddel zijn ook van belang. Hoe groter, hoekiger en harder de korrel is, des te sneller kan men werken en omgekeerd evenredig.

Een vakkundige aanpak is daarom van groot belang!